Een koning wordt gedwongen te hertrouwen met de dochter van een heks die het leven van zijn 7 kinderen bedreigt. Hij verstopt ze in een verborgen kasteel maar de boze stiefmoeder weet hen toch te vinden en verandert de 6 jongens in zwanen.
Het meisje komt te weten dat ze haar broers kan bevrijden als ze gedurende 6 jaren niet spreekt en niet lacht. Intussen moet ze 6 mantels van sterrenbloemen naaien.
De jaren gaan voorbij en het meisje trouwt met een koning. Zelfs onder de meest bedreigende omstandigheden verbreekt ze haar eed niet en spreekt ze niet om zichzelf te redden. Uiteindelijk belandt ze op de brandstapel.
Net dan zijn de 6 jaren voorbij. De broers komen aangevlogen, het meisje gooit de mantels over hen heen en ze veranderen opnieuw in prinsen.
Eindelijk kan het geheim ontsluierd worden en wordt het meisje gered.
Een bijzonder sprookje over de toewijding en kracht van een meisje om haar broers te redden.
Hoe kunnen we soms bevreemdend of problematisch gedrag van kinderen en volwassenen begrijpen als manieren van geven binnen hun belangrijke relaties? En hoe kunnen we vanuit begrip en erkenning op zoek naar andere, minder destructieve vormen van geven en ontvangen?
Start: dinsdag 28 november 2022 - 10 opleidingsdagen
Deze opleiding beoogt een kader en handvatten te bieden om de impact van een gehechtheidstrauma beter te begrijpen en meer traumasensitief om te kunnen gaan met kinderen, jongeren en hun context.
4-jarige opleiding Relatie- en Gezinstherapie In samenwerking met de Faculteit Psychologie & Educatiewetenschappen VUB Start: dinsdag 11 oktober 2022 Let op: Inschrijven vóór maandag 9 mei 2022
Hans en Grietje werken samen om te ontsnappen, Klein Duimpje redt zijn 6 broers en zussen, de 6 zwanen kunnen als mens terugkeren dankzij de liefde en het harde werk van hun zus. In deze dag zetten we de broer-zusrelatie in de schijnwerper: 1 kleur uit de kaleidoscoop van het systemisch kader.
vrijdag 13 en dinsdag 24 mei 2022 Nieuw in het aanbod
In deze 2-daagse workshop laten we je oefenen met verschillende creatieve hulpverleners-vaardigheden vanuit een contextuele invalshoek. Deze workshop richt zich op begeleiders en therapeuten die met kinderen, jongeren, gezinnen en volwassenen werken en wat meer creatief en contextueel aan de slag willen gaan met dagdagelijkse hulpverleningsvraag-stukken.
Vanuit onze jarenlange ervaring willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.