Share
Voorvertoning
We weten het wel!
Deze e-mail onleesbaar? Webversie
 
De Rozenelf

Een piepklein Elfje woont in een rozenknop. Op zekere dag is ze te lang weggebleven en is de roos al gesloten waardoor ze niet meer in haar huis binnen kan. Op zoek naar een andere slaapplek ontmoet ze een verliefd koppeltje dat triest afscheid van elkaar moet nemen. De jongen wordt weggestuurd door de broer van het meisje. Het meisje geeft als afscheid een roos aan de jongen. Haar vurige kus opent de roos en het Elfje vliegt er snel in. De jongen draagt de roos mee op zijn borst.
Kort daarna wordt de jongen echter vermoord door de boze broer. Hij begraaft het hoofd van de jongen op een eenzame plek.

De Rozenelf vliegt naar het meisje, nestelt zich in haar oor en vertelt als in een droom wat er met haar geliefde gebeurd is. Het meisje gaat op zoek naar de resten van haar geliefde. Ze neemt het hoofd mee en begraaft het in een aarden pot waar ze een jasmijn op plant. Uren staat ze te treuren bij haar plant en sterft van verdriet. De slechte broer neemt de jasmijnboom mee naar zijn kamer als erfstuk. De Rozenelf vliegt van bloem tot bloem en vertelt hun het verhaal. Ieder bloempje zegt: “We weten het wel!”. Wanneer de broer slaapt komen de giftige sporen van de bloemenzielen tevoorschijn. Ze fluisteren de man akelige dromen in en vegen over zijn lippen. ‘s Morgens vinden de mensen hem dood in bed.


Een bijzonder sprookje over goed en kwaad dat ons vertelt dat het kwade niet zomaar onopgemerkt voorbij kan gaan. Achter het kleinste blaadje kan iemand wonen die zich het kwaad kan herinneren en erover vertellen kan, die alles doet opdat slechte daden niet zullen vergeten en begraven worden.
Een hoopvolle gedachte in deze barre tijden waar we worstelen met gevoelens van onmacht en hopeloosheid. Wat kunnen wij doen met "We weten het wel"?
WORKSHOP IN DE KIJKER

Samen spelen in het ontwikkelingshuis: spel als ontwikkelingsvoertuig voor klein en groot

vrijdag 7 en 28 oktober 2022
Tine Schellekens

Langdurige opleidingen
Start: donderdag 13 oktober 2022
Erkend door BVRGS als opleiding Systeemcounseling

Een unieke counselingopleiding die hulpverleners, professioneel aan de slag als individuele, gezins- of contextbegeleider, een stevig systemisch en contextgericht denk- en werkkader biedt waarmee men aan de slag kan vanuit een procesmatige en collaboratieve grondhouding.  
Twee jaar lang samen op weg om een boel handvatten, methodieken, materiaal en metaforen te leren kennen die helpen je weg te vinden in de meest lastige contexten.
In deze opleiding diepen we uit hoe verschillende creatieve werkvormen en technieken kunnen gebruikt worden in systeemtherapeutische hulpverleningsprocessen. We leggen het accent op de wijze waarop we creatieve hulpmiddelen kunnen gebruiken om de dialoog tussen hulpverlener en cliënt(systeem) te verbreden en verdiepen. We onderzoeken de mogelijkheden van co-creatie waarbij we ervan uitgaan dat net in de ontmoeting via het beeld, de metafoor, de tekening, het verhaal etc. ruimte kan komen om te spreken, te denken, te voelen en te beleven.
Start: donderdag 10 november 2022 - 13 opleidingsdagen
Deze opleiding bundelt de belangrijkste ideeën en concepten van de hedendaagse hechtingstheorie en brengt ze in een systemisch en contextgericht perspectief.
Gehechtheid wordt beschouwd als één van de grondthema’s van de menselijke en relationele ontwikkeling. Zowel in het werken met kinderen, jongen en gezinnen als in het werken met volwassenen en koppels biedt het hechtingskader een hoopvol en verfrissend relationeel perspectief.

Deze opleiding beoogt een kader en handvatten te bieden om de impact van een gehechtheidstrauma beter te begrijpen en meer traumasensitief om te kunnen gaan met kinderen, jongeren en hun context.
maandag 3 oktober 2022      Nieuw in ons aanbod

Organisaties staan op dit moment voor heel wat uitdagingen. Er zijn op vele vlakken veranderingen, vaak onvoorspelbaar en complex. Deze vragen een grote wendbaarheid en flexibiliteit in werking en samenwerking.
Hoe speel je als leidinggevende een rol in de veranderprocessen die teams, organisaties en medewerkers doormaken? Welk soort leiderschap is er nodig en hoe maak je dat concreet?
vrijdag 7 en 28 oktober 2022

In deze workshop duiken we vanuit een systeemdynamische ontwikkelingsgerichte visie in de spelwereld van jonge en oudere kinderen als ontwikkelingsvoertuig en taal. Kinderen schrijven geen plannen uit, komen niet met lijstjes vol verwachtingen of feedback. Toch communiceren ze de hele dag door: in gedrag, gebaren, gezichten, verhalen, korte gesprekken, maar vooral ook in en door spel.
maandag 10 en 24 oktober en 14 november 2022

Een inspirerende en creatieve workshop waarbij je leert meer beeldende taal in te zetten in het contact maken met kinderen, jongeren en gezinnen.
Geographical Life-Story Telling: Werken met geografische levens-verhalen
donderdag 24 november en en vrijdag 9 december 2022
Meer info
Vanuit onze jarenlange ervaring willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.



Vormingscentrum Rapunzel
Begijnenstraat 13 en Leesthof 10, 3290 Diest
info@rapunzelvzw.be
0476 90 45 41
www.rapunzelvzw.be

Facebook
 
Linkedin
 
Instagram
 
Website
 
Email
☆ Meer dan 15 jaar ervaring
♡ Geliefd door cursisten

✔ Erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille
Deze e-mail is verzonden naar _t.e.s.t_@voorbeeld.nl.
Je ontvangt deze e-mail omdat je bent aangemeld op onze nieuwsbrief via onze website.

Copyright © RapunzelVZW 2021. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer


Rapunzel vzw, Leesthof 10, 3290 Diest, België


Email Marketing door ActiveCampaign