Share
Voorvertoning
Klein Duimpje:
Op stap op een lastig en toch hoopvol pad
Deze e-mail onleesbaar? Webversie
We kennen allemaal het sprookje van Klein Duimpje, het verhaal over een jongetje dat opgroeit in wat we nu "een complexe gezinssituatie" zouden noemen. Wanneer de vader en de stiefmoeder van de 7 broers niet meer weten hoe ze de kinderen nog te eten kunnen geven, beslissen ze om hen achter te laten in het bos. Tot tweemaal toe weet Klein Duimpje de weg naar huis terug te vinden. Maar de derde keer lukt het hem niet. Ze dolen de hele dag rond in het gevaarlijke bos en zoeken ten einde raad onderdak in het huis van de mensenetende reus. Wanneer de Reus slaapt weet Klein Duimpje zijn laarzen te ontfutselen. Het zijn toverlaarzen waarmee je met één stap wel 7 mijl ver bent. Klein Duimpje bekomt door een list de schat van de Reus en rent snel naar huis. Zo kan hij zijn broers in veiligheid  brengen en redt hij zijn gezin van de armoede.


Hoe oud dit sprookje ook is, het blijft heel herkenbaar. Kinderen, jongeren en gezinnen leven vaak in erg complexe situaties die hen ertoe brengen soms vreemde keuzes te maken en de relaties, het samenleven en hun toekomstperspectief enkel verder lijken te bezwaren. Het is belangrijk om als hulpverlener te kunnen blijven zoeken naar bronnen van vertrouwen en kracht en zo mogelijkheden te ontwikkelen om generaties in beweging te zetten.

Konden we maar teugvallen op de De Zevenmijlslaarzen! Dat is pure magie: veel te groot voor het kleine Klein Duimpje en toch passen ze perfect en brengen ze hem in een wip naar waar hij maar wenst. De laarzen stellen hem in staat dingen te doen waar hij anders enkel van kan dromen.
Beeldend werken laat ons toe om samen met cliënten even terug de magie te proeven. En ja hoor, de Zevenmijlslaarzen passen aan ieders voeten: van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Misschien zelfs aan jouw voeten?!


Zoek je een korte of lange opleiding
die je verder helpt op het pad van Klein Duimpje?
Neem dan hier een kijkje!

Start: donderdag 13 oktober 2022
Erkend door BVRGS als opleiding Systeemcounseling

Een unieke counselingopleiding die hulpverleners, professioneel aan de slag als individuele, gezins- of contextbegeleider, een stevig systemisch en contextgericht denk- en werkkader biedt waarmee men aan de slag kan vanuit een procesmatige en collaboratieve grondhouding.  
Twee jaar lang samen op weg om een boel handvatten, methodieken, materiaal en metaforen te leren kennen die helpen je weg te vinden in de meest lastige contexten.
De 7 mijlslaarzen van Klein Duimpje. Creatieve systeemtherapie en -begeleiding voor kinderen, volwassenen, gezinnen en koppels 
Start: donderdag 22 september 2022 - 7 opleidingsdagen   Allerlaatste plaatsen
maandag 10 en 24 oktober en 14 november 2022

Een inspirerende en creatieve workshop waarbij je leert meer beeldende taal in te zetten in het contact maken met kinderen, jongeren en gezinnen.
WORKSHOP IN DE KIJKER

Samen spelen in het ontwikkelingshuis: spel als ontwikkelingsvoertuig voor klein en groot

vrijdag 7 en 28 oktober 2022
Tine Schellekens

Studiedag
Hoe Solvej de draak wist te verslaan: een relationele kijk op traumatische ervaringen

vrijdag 14 oktober 2022

Weer enkele plaatsen beschikbaar!


→ Meer info
Vertrekkensklaar in september
Tijdens deze module leer je hoe je als teamcoach meedanst op de energie van een team. Je leert hoe je bouwt aan een bevlogen team dat het beste uit zichzelf kan halen in deze tijden van verandering.
Start: donderdag 29 september 2022 - 4 supervisiedagen
Erkend door BVRGS
Deze supervisiedagen zijn bedoeld voor hulpverleners die professioneel als individuele, gezins- of contextbegeleider werkzaam zijn en die reeds een tweejarige counselingopleiding of een vierjarige therapieopleiding hebben gevolgd.
Door het volgen van deze module kun je o.a. tegemoetkomen aan de voorwaarden om je als systemische counselor aan te sluiten bij de BVRGS.

Oktober
maandag 3 oktober 2022      Nieuw in ons aanbod

Organisaties staan op dit moment voor heel wat uitdagingen. Er zijn op vele vlakken veranderingen, vaak onvoorspelbaar en complex. Deze vragen een grote wendbaarheid en flexibiliteit in werking en samenwerking.
Hoe speel je als leidinggevende een rol in de veranderprocessen die teams, organisaties en medewerkers doormaken? Welk soort leiderschap is er nodig en hoe maak je dat concreet?
De workshop kan gezien worden als een introductie op de jaaropleiding De Bremer Stadsmuzikanten: Leiding geven en samenwerken binnen de hulpverlening (start: 18/11/2022), maar kan ook als een aparte workshop gevolgd worden.
vrijdag 7 en 28 oktober 2022

In deze workshop duiken we vanuit een systeemdynamische ontwikkelingsgerichte visie in de spelwereld van jonge en oudere kinderen als ontwikkelingsvoertuig en taal. Kinderen schrijven geen plannen uit, komen niet met lijstjes vol verwachtingen of feedback. Toch communiceren ze de hele dag door: in gedrag, gebaren, gezichten, verhalen, korte gesprekken, maar vooral ook in en door spel.
maandag 10 en 24 oktober en 14 november 2022

Een inspirerende en creatieve workshop waarbij je leert meer beeldende taal in te zetten in het contact maken met kinderen, jongeren en gezinnen.
Van Assepoester tot Prinses: schaamte als ontwikkelingskans.
Een experiëntiële benadering van schaamte bij kinderen en volwassenen
dinsdag 11 oktober 2022

Hoe kunnen we jongeren en volwassenen begeleiden bij verschillende kwalijke uitingen van schaamte? Kunnen we Assepoester hulpmiddelen aanreiken zodat ze naar het feest durft te gaan en uitverkorene van de Prins kan worden?
Creatieve narratieve benaderingen in het werken met mensen met langdurig psychisch lijden    
vrijdag 21 en 28 oktober 2022

Langdurige problemen, zoals verslaving, depressie of andere psychische problemen, kunnen hulpverleners, families en de cliënt zelf vast doen geraken. Tijdens deze twee dagen gaan we op zoek naar nieuwe ingangen vanuit de narratieve therapie. Op speelse en creatieve wijzen zoeken we naar andere manieren om naar de problemen te kijken.
November
Start: vrijdag 10 november 2022 - 13 opleidingsdagen     Volzet
Start: vrijdag 18 november 2022 - 12 opleidingsdagen
Organisaties, zeker in de hulp- en zorgverlening, staan op dit moment voor complexe uitdagingen. Er zijn heel wat evoluties en voortdurende veranderingen die telkens flexibiliteit, creatieve antwoorden en oplossingen vragen in het werk met cliënten, de (samen)werking binnen het team, de organisatie en de bredere netwerken.
Leidinggevenden staan vaak middenin de vele veranderingen binnen hun zorgorganisatie en proberen verschillende ballen in de lucht te houden. In deze opleiding willen we leidinggevenden dan ook op een interactieve en ervaringsgerichte manier versterken in de verschillende facetten van hun rol.

Geographical Life-Story Telling: Werken met geografische levens-verhalen
donderdag 24 november en vrijdag 9 december 2022
December
Meer info
Vanuit onze jarenlange ervaring willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.



Vormingscentrum Rapunzel
Begijnenstraat 13 en Leesthof 10, 3290 Diest
info@rapunzelvzw.be
0476 90 45 41
www.rapunzelvzw.be

Facebook
 
Linkedin
 
Instagram
 
Website
 
Email
☆ Meer dan 15 jaar ervaring
♡ Geliefd door cursisten

✔ Erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille
Deze e-mail is verzonden naar _t.e.s.t_@voorbeeld.nl.
Je ontvangt deze e-mail omdat je bent aangemeld op onze nieuwsbrief via onze website.

Copyright © RapunzelVZW 2021. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer


Rapunzel vzw, Leesthof 10, 3290 Diest, België


Email Marketing door ActiveCampaign