Share
Voorvertoning
De jonge Reus
Over afstemming in de zorg
Deze e-mail onleesbaar? Webversie
Een boerenfamilie had een zoon die zo klein was als een duim. Hij wilde maar niet groeien. Zijn ouders zetten hem in een kistje stro onder de kachel en durfden hem nooit buiten te laten uit angst dat hem iets zou overkomen.
Op een dag dringt de jongen zo aan dat de vader hem toch meeneemt naar het veld. Hij zet het jongetje in zijn pet. Plots komt er een reus aangelopen. Hij neemt het kleine Duimpje mee en zoogt het jongetje aan zijn borst tot hij groot en sterk wordt als reus…


Dit sprookje verhaalt hoe goede zorgen van je ouders, je familie niet altijd voldoende zijn om uit te groeien en je mogelijkheden volop tot ontwikkeling te brengen. Soms is een andere context nodig, met een nieuwe en soms vreemde input om mensen de beste kansen te geven. De metafoor van de “zogende reus” geeft ons een krachtig beeld over hoe hulp van buitenaf zowel schrikwekkend als zorgend en gepast kan zijn.

Zoek je een vorming
die jouw competenties en vaardigheden als hulpverlener kan vergroten en aanvullen zodat je vernieuwende antwoorden op zorgvragen van cliënten kan geven?
Neem dan een kijkje bij onze aankomende opleidingen en aangevuld aanbod workshops voor voorjaar 2023!
⭐ Aangepaste startdatum:  dinsdag 24 januari 2023
Inschrijven kan nog tot vrijdag 23 december 2022
Erkend door BVRGS als opleiding Systeemcounseling

Een unieke counselingopleiding die hulpverleners, professioneel aan de slag als individuele, gezins- of contextbegeleider, een stevig systemisch en contextgericht denk- en werkkader biedt waarmee men aan de slag kan vanuit een procesmatige en collaboratieve grondhouding.  
Twee jaar lang samen op weg om een boel handvatten, methodieken, materiaal en metaforen te leren kennen die helpen je weg te vinden in de meest lastige contexten.
Startdatum:  maandag 13 februari 2023 - 8 opleidingsdagen

In het veranderende zorglandschap komt de focus binnen zorgorganisaties steeds meer te liggen op het via coaching stimuleren van het zelflerend en zelfsturend vermogen van individuele zorgverleners en teams in functie van duurzame resultaten in de zorgverlening.
In de Basismodule 'Professionele coaching' wordt op een ervaringsgerichte manier stilgestaan bij wat systemisch coachen is en hoe je dan concreet een professioneel coachingtraject opzet passend bij de context van de eigen organisatie.
Laatste workshop voor 2022
maandag 5 en 12 december 2022 - Luc Declercq

In deze 2-daagse workshop staan we stil bij één van de belangrijkste werkinstrumenten in het benaderen van de cliënt: de therapeut zelf. We trachten een spiegel te creëren waarin de hulpverlener zichzelf en het effect van zijn persoon in de hulpverleningsrelatie beter kan leren kennen.
Workshops voorjaar 2023
Het aanbod workshops voor het voorjaar 2023 werd verder uitgewerkt met gouwe ouwen, recentere hits en nieuwkomers binnen een waaier van thema's zoals hechting, DUPLO-methodiek, nieuw samengestelde gezinnen, narratieve hulpverlening, systemisch en contextueel werken, intervisie/supervisie en agressie.
vrijdag 3 en 10 februari 2023 - Siegrid Degryse

In deze workshop willen we hulpverleners uit de eerste en nulde lijn vanuit het hechtingsdenken handvaten aanbieden voor het opbouwen van een veilige hulpverleningsrelatie met cliënten in een multi-stress context.
donderdag 16 februari en 2, 16 en 30 maart 2023 - Jasmina Sermijn

Jasmina Sermijn duikt gedurende vier dagen met jou in de basisprincipes van het narratieve ideeëngoed. In deze workshop maak je kennis met de belangrijkste ideeën en leer je deze toepassen in jouw praktijk.
donderdag 2 en 9 maart 2023 - Anne De Keyser

Tijdens deze tweedaagse workshop trainen we in het inzetten van de DUPLO-methodiek in individuele, koppel- en gezinsgesprekken.
dinsdag 14 en 28 maart 2023 - Bart Heirbaut        Nieuw in ons aanbod!

Steeds meer mensen leven in een nieuw samengesteld gezin. In deze tweedaagse workshop worden hulpverleners een breder kader en oefeningen aangereikt om met de uitdagingen van samengestelde gezinnen aan de slag te gaan.
maandag 20 maart 2023 - Tine Schellekens

Aan de hand van Story Circles staan we in deze workshop stil bij het belang van zelfzorg en zorg voor elkaar in veeleisende omstandigheden.


Vanuit onze jarenlange ervaring
willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.

Vormingscentrum Rapunzel
Begijnenstraat 13 en Leesthof 10, 3290 Diest
info@rapunzelvzw.be
0476 90 45 41
www.rapunzelvzw.be

Facebook
 
Linkedin
 
Instagram
 
Website
 
Email
☆ Meer dan 15 jaar ervaring
♡ Geliefd door cursisten

✔ Erkend als dienstverlener voor de KMO portefeuille
Deze e-mail is verzonden naar _t.e.s.t_@voorbeeld.nl.
Je ontvangt deze e-mail omdat je bent aangemeld op onze nieuwsbrief via onze website.

Copyright © RapunzelVZW 2021. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer


Rapunzel vzw, Leesthof 10, 3290 Diest, België


Email Marketing door ActiveCampaign