In samenwerking met Vrije Universiteit Brussel, faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen
De Gelaarsde Kat
Een arme molenaar verdeelt zijn nalatenschap en kan zijn jongste zoon enkel de kat uit de graanschuur geven. Maar de kat belooft de jongen dat alles goed zal komen als hij hem een paar laarzen en een zak geeft. De kat gaat op jacht en brengt zijn prooien naar de Koning met de melding dat dit geschenken van de Markies van Carabas zijn. De koning gaat op reis en hoort van de boeren (ingefluisterd door de slimme kat) dat al dit welvarende land eigendom is van de Markies van de Carabas. Dan zegt de kat dat de molenaarszoon moet gaan baden op een plek in de rivier waar de koning zal langskomen. Wanneer de stoet passeert roept de kat " Help, help, de Markies van Carabas verdrinkt!" . De jongen wordt uit het water gehaald en krijgt koninklijke kleren aan. Door een list weet de kat ook nog het prachtige kasteel van een reus afhandig te maken. De prinses raakt helemaal betoverd door de molenaarszoon en ze leefden nog lang en gelukkig!
Dit sprookje brengt ons in contact met de kracht van verhalen.
We co-construeren onze identiteit, onze relaties en onze wereld
a.h.v. de verhalen die we vertellen en hervertellen.
De Kat blijkt een meesterverteller die de arme jongen nieuwe kansen en mogelijkheden biedt, de rijke Koning een man die snakt naar mooie verhalen en er zich door laat leiden.
Al onze vormingen verlopen coronaproofen met respect voor de waarden en het gedachtegoed van Rapunzel.
We zoeken samen naar de gepaste afstanddie voldoende nabijheid kan mogelijk maken om er een boeiende en leerrijke ervaring van te maken.
Een specialistische opleiding voor professionele hulpverleners die werken in een setting waarin ze aan de slag (willen) gaan met partnerrelatiedynamieken
Vanuit onze jarenlange ervaring willen wij je graag onze deskundigheid aanbieden om ook binnen uw organisatie een groeiproces of vormingsprogramma te begeleiden.